witam bede musiał dla chłopaka wysłac swoje felgi z oponami sa to 18 wiec troche waża mysle ze paczka bedzie ok 100 kg wazyła a moze i wiecej z opakowaniem jakiego kuriera polecacie który bedzie najtanszy? moze watro podzielić paczke na 2? kurs białystok-gdańsk
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
blackrs, najtaniej wychodzi chyba OPEK ( widzę na placu, że ludziska wysyłają nimi kupę "dużych" rzeczy w rodzaju opony/felgi itd, ale z drugiej strony jak widzę w jakich warunkach są przechowywane i transportowane to raczej nie polecam ). Możesz też spróbować DPD ( Masterlink ), też chyba mają rozsądne ceny.
UPS, DHL przy takich "nietypowych" paczkach to jakiś "kosmos" ( 150-200 pln )...
ok dzieki za odpowiedzi widzisz piotrek troche sie spuźniłem. bede wysyłał opekiem bo ojca firma ma z nimi umowe i zaladuje na paletke i pojedzie porzadnei zabezpiecze wiec nic nie powinno sie stac
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Może spóźnione, ale wtrącę swoje trzy grosze.
Jedyną rzetelną firma kurierską dostarczającą przesyłki na terenie Gdańska jest UPS.
Mają zasadę, ze przesyłki firmowe dostarczają w godzinach pracy (do 16-tej), a prywatne później, (czyli po 16-tej).
W przypadku każdej innej firmy kurierskiej odbiorca przesyłki skazany jest na łaskę Pana Kuriera, a jak się nie podoba to trudno, z odesłaniem paczki do nadawcy włącznie.
Ostatnio zamawiałem opony, kurier z firmy Masterlink oznajmił mi, że wprawdzie pracuje do siedemnastej, ale jego siostra bierze ślub, więc dzisiaj pracuje maksymalnie do 13-tej.
Chyba bydlak wyczuł desperację w moim głosie, bo postarał się dostarczyć przesyłkę do 14.30...
Inaczej miałby przechlapane.
... A ja urwałem się z pracy, aby odebrać przesyłkę.
Dodam jeszcze,ze odbiór osobisty przesyłek w Trójmieście możliwy jest tylko w jednej firmie, Zgadnijcie w której...
Komentarz